LSUCB

Pe tot parcursul studiilor universitare, alături de studenții UCB este Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi”, o organizaţie studenţească creată pentru a apăra și promova drepturile și interesele studenților din UCB.

Liga Studenţilor din UCB a fost înființată ȋn anul 2002 și este membru fondator al Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR), o federaţie apolitică ce are ca scop reprezentarea intereselor socio-profesionale ale studenţilor din România. De asemenea, Liga Studenţilor din UCB îşi respectă membrii şi promovează valori şi principii precum: dreptatea, echitatea, voluntariatul, transparenţa, profesionalismul, responsabilitatea, onestitatea, libertatea de exprimare.

De peste 15 ani, pe lângă apărarea și promovarea drepturilor și intereselor studenților, Liga Studenților din UCB desfășoară, anual, zeci de proiecte și activități cultural-artistice, de divertisment și recreere, manifestări științifice și competiții sportive, în care principalii actori sunt studenții Universității, dar și comunitatea orașului Târgu-Jiu.